K. Nyholm Logo

Hækklipning og Beskæring

Hækklipning og beskæring – private og virksomheder

Hos K. Nyholm Gartnerservice tilbyder vi hækklipning af alle størrelser og former for hække og buske. Brug for en fast serviceaftale for hækklipning i din virksomhed, kommune, forening eller institution? Eller er du privatkunde og har brug for hjælp til hækken der er blevet lidt for stor og vokser lidt for vildt? 

Hvornår skal hækken beskæres?


 • Ahornhæk bør beskæres i oktober eller november.
 • Bøgehæk kan beskæres hele året.
 • Ligusterhæk kan beskæres hele året.
 • Buksbomhæk bør beskæres i maj og august.
 • Takshæk bør beskæres i april og maj.
 • Lærkehæk bør beskæres i december og februar.
 • Thujahæk bør beskæres i juli.
 • Tjørnehæk kan beskæres hele året

Bøgehæk, avnbøg, taks, liguster og tjørn tåler ret hård beskæring. De kan tåle at blive skåret næsten ind til stammen. Til gengæld har de ikke så godt af at få stammerne skåret helt ned til jorden, som for eksempel liguster tåler. De fleste hække klippes 2x årligt, og juli måned  er et godt tidspunkt at klippe hækken i, mest fordi det beskytter de små pippende fugleunger og rederne der ofte er i hækkene. De er som regel fløjet fra reden i juli måned, så du kan klippe hækken uden at forstyrre dyrelivet. Mange klipper dog hækken inden Sankt Hans for første gang og har du ingen reder i hækken, så er dette også fint.

 

2x årlig hækklipning er godt for hækken - gerne i juni/juli og igen i september

Dine hækplanter vokser hurtigt i foråret, især lige omkring maj og juni måned, hvor de skyder hurtigt. Derefter tager de en pause midt på sommeren, for derefter igen at skyde omkring august måned. Det er derfor oplagt med 2 klipninger af hækken i disse måneder, gerne i juni/juli og igen i august , når den anden periode med vækst af nye skud er slut.

 

Hvem kan ordne hækklipning for mig?

En professionel Grøn anlægsgartner fra Nyholm varetager dine haveopgaver med en erfaring og viden, du ikke finder andre steder. Kombinationen af vores erfarne, dygtige og kreative havemænd der løser både små og store haveopgaver gør, at vi oplever stor tilfredshed hos vores mange kunder. 

Tag en snak med os, og lad os finde ud af, om vi også kan hjælpe dig med din hæk. Skal du have en ny hæk, hækklipning eller få gjort den gamle hæk pæn igen, beskåret den kraftigt ned, så den vokser sig tykkere og mere robust og flot grøn?

Klipning af hækken

 • Mange års erfaring med grøn vedligeholdelse
 • Ingen hæk eller busk er for lille eller stor til os
 • Vi har professionelle maskiner til rådighed
 • Hækklipning til private 
 • Hækklipning til firmaer
 • Hækklipning til grundejerforeninger 
 • Hækklipning til offentlige institutioner/kommuner
 • 22 års erfaring som anlægsgartnere
 • Moderne virksomhed, der lever af tilfredse kunder
 • Alle ansatte er kompetente og ansvarsbevidste
 • Udelukkende nyere, velservicerede maskiner
 • Kompetent personlig rådgivning
 • Kommer altid som aftalt og skaber flotte resultater
 
K. Nyholm Anlæg af have

Få den professionelle gartners hemmelige fifs til hækklipning

Alt efter hvilken type hæk du har i haven, er der forskellige anbefalinger. Vi rådgiver dig, når vi har set opgaven hos dig.

 • Nogle hække bør klippes 2x årligt, andre kun 1x
 • Skal hækken være smallere og smallere opad, så den er mere stabil i stormvejr?
 • Hvor høj bør hækken være? Eller hvor lav?
 • Står hækken i skel og skal naboen med på råd?
 • Hvad vil klæde din have? 
 • Hvad har hækken godt af for at trives og forblive sund?
 
Hos os får du professionel og hurtig service, og en god oplevelse hver gang vi klipper din hæk.

Håndværkerfradrag og hækklipning

Beskæring af hæk er dækket af håndværkerfradrag. Det betyder, at du kan trække 27% fra i SKAT.

Føl dig tryg ved, at vi klipper din hæk

Det er vigtigt for os, at du føler dig tryg ved, at vi ordner din hæk. Derfor sætter vi os altid grundigt ind i, hvilke ønsker og behov du har. Vi kommer meget gerne med vores anbefalinger til løsninger og hyppighed af klipningen, men i sidste ende er det selvfølgelig dig, der tager beslutningen om, hvordan du vil have, at vi vedligeholder din hæk og buske.

Grønne gartnere med stor ekspertise og over 20+ års erfaring

Få din egen gartner hjem i haven en hel dag, og få ryddet op og gjort den haveklar både til forår, sommer, efterår og vinter. Vi klipper og beskærer alle dine hække og buske, så de holder sig sunde og fremstår bedst muligt. Vi bortkører også alt haveaffald for dig.

Hækklipning Nordsjælland

K. Nyholm servicerer mange glade kunder i omegnen af Birkerød/Lyngby/Virum med årlig hækklipning og faste serviceaftaler med kommuner, virksomheder og private, hvor hækkene skal klippes langs vejene, cykelstier og i private haver.

Vedligehold og anlæg af grønne arealer

Vi er både specialiserede i vedligehold og anlæg af haver og grønne arealer. Det betyder, at vi kan hjælpe dig med alt fra græsslåning, hækklipning og ukrudtsbekæmpelse til beplantning og anlæg af indkørsler, haver og terrasser.

Kontakt os i dag

Hvis du ønsker, at vi skal hjælpe dig, din virksomhed eller forening med at holde de grønne udendørsarealer, er du altid velkommen til at kontakte os til en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig. Vi opfylder dine havedrømme – og står for vedligeholdelsen af din hæk. Vi glæder os til at høre fra dig.

Hvad koster det at få klippet hækken?

Prisen på at få klippet din hæk afhænger af størrelsen på din hæk, hvor langt ned den skal klippes og hvor stor hækken er.  Ring for at få en pris på din hækklipning.

Hvornår er det bedst at beskære hæk?

De fleste stedsegrønne hække beskæres i sommerperioden. Følgende tåler hård beskæring i marts – juni. fx taks, buksbom, kristtorn, thuja, laurbær, ligusterhækken, mahonie, stedsegrøn benved, ædelgran, cotoneaster m.fl.). 

Hvor mange gange om året skal man klippe hæk?

Hækken har godt af at blive klippet to gange om året. Din hæk vokser pænt meget i foråret, hvorefter den tager en pause midt på sommeren, og når vi når hen i august danner den igen nye skud.

Hvor sent kan man klippe hæk?

Det er bedst at klippe hækken senest i August, da de nye skud der spirer frem efter hækklipning nemt kan fryse når det bliver koldere, fordi de ikke når at blive hårdføre før det bliver frostvejr.  

Kan man klippe hæk med en motorsav?

Ja, du kan godt klippe hækken med en motorsav. Du bør være opmærksom på, at hækken kun bør beskæres på en side og i toppen det ene år , så du undgår risikoen for at hækken går ud.

Kan man klippe sin hæk om vinteren?

Ja når hækken er gået i vinterdvale er den klipbar. Når du klipper din hæk om vinteren, kan du nemmere se hvordan du beskærer den, når der ikke er nogle blade på. 

Hvornår er det bedst at klippe ligusterhæk?

Klip fx ligusterhækken 2 gange om året, gerne i juni og igen engang i september.

Kan man klippe hæk i marts?

Ja, du kan sagtens klippe hækken når den er gået i dvale. 

Kan man klippe en hæk helt ned?

Det første år kan du godt skære toppen af hækken ned til omkring 10-20 cm under din ønskede sluthøjde. Du kan samtidig beskære den ene side af hækken hårdt ned, men du bør herefter vente 1 eller 2 år til den beskårne side er blevet godt tæt, før du tager den anden side på samme måde (hvis det er i vintertiden)

Få et uforpligtende tilbud

Vi svarer indenfor 24timer