Ny terrasse

Få en skøn ny terrasse der skaber hyggestemning hele året rundt, og er let at vedligeholde

Du har mange muligheder, når du vælger at anlægge en smuk terrasse, der skal danne rammen om hyggelige timer og ekstra “uderum”, og som samtidig forlænger sommeren med mange solskinstimer og hygge med familien udendørs.

Den kan vælge mellem forskellige typer af belægning på terrassen:

Natursten (skifer, sandsten, granit) er unikke sten, hvor ikke 2 ligner hinanden, og hvor samspillet giver flotte terrasser. Natursten holder i mange år og er meget modstandsdygtige over for både vind og vejr.

Teglsten er også en mulighed. Det er hårdtbrændte mursten der findes i forskellige farver specielt lavet til udendørs terrasser.

Betonfliser findes i mange udgaver og design. Schellevis har de smukkeste betonfliser.

Ny terrasse inspiration

Anlægning af ny fliseterrasse

Schellevis designer fantasifulde, karakteristiske og naturlige fliser til terrassen. 

De er resultatet af 80 års erfaring med at producere plader til terrasser, fortove og indkørsel. Der bruges specielt udvalgte ingredienser inspireret af naturen til at give fliserne deres flotte karakteristiske udseende.

Lad dig inspirere af de smukke Schellevis fliser ovenover og kig også ind på Schellevis siden.

Solid terrasse opbygning der ikke skrider med årene

Underlag til fliseterrasser – det tager vi højde for, når vi anlægger din terrasse:

Det kan være en stor beslutning, at få designet og anlagt den helt rigtige nye terrasse, for der er mange ting du skal tage højde for inden du beslutter dig for, hvordan den skal se ud. Du skal overveje flisematerialer,  hvor stor skal terrassen være, hvor skal terrassen ligge, hvordan passer den til huset og omgivelserne, er den valgte terrasse og fliserne nemme at vedligeholde, og skal den have andre funktioner som børneområde, bede, højbede, pool, bålområde eller plantekasser der kan flyttes rundt?

 • Det er vigtigt, at få skabt et godt og solidt underlag til dine fliser. Det sikrer, at de kan blive liggende stabilt i mange år.
 • Det er hårdt arbejde og tager ofte lang tid at grave ud og omhyggeligt lægge grus til underlaget
 • Det er vigtigt der graves nok ud
 • En solid kantsikring sørger for at fliserne ikke skrider med tiden
 • Rigtig udført kantsikring holder fliserne på terrassen på plads uden at der opstår mellemrum så ukrudtet kan komme op imellem dem.
 • Korrekt fald på fliserne betyder vandet ledes væk fra terrassen og væk fra husets sokkel og bygninger. Faldet skal være på 2,5 – 4 cm per meter.
 • Underlaget skal være i orden og stampes korrekt, ellers synker fliserne over tid.
 • Vi benytter en tung pladevibrator til komprimering af underlaget, så belægningen ikke sætter sig og synker.
 • For tynde fliser knækker nemt, mens brede fliser giver mindre ukrudt.
 • Forkert underlag får dine fliser til at skride ud og synke. Nederst skal der være bundsikringsgrus der leder vandet væk, for vand der står på fliserne gør dem glatte, og giver også anledning til mos og alger. Dette gruslag er ca. på 15 cm, omkring 19 cm inden du stamper det.
 • De enkelte lag skal komprimeres godt med pladevibrator inden fliserne lægges ovenpå.
 • Efter bundsikringsgruset lægger vi stabilgrus. Dette lag er på ca. 12 cm.
 • Og derefter lægger vi afretningsgrus på ca. 3 cm tykkelse, der sikrer at terrassen kan holde i mange år og holder fliserne fast. Afretningsgrus kender du måske bedre som flisesand.

Nyd sommeren og udelivet lidt længere på en ny terrasse

En ny terrasse skal være nem at vedligeholde, indbydende og må gerne kunne nydes fra det tidlige forår og hele sommeren til langt hen på sensommeren og efteråret.

Følelsen af ro og afslappethed når du træder ud på terrassen, må godt være det første du oplever, og det gør heller ikke noget at naboerne også tænker, hold nu op hvor er det hyggeligt at være på den nye terrasse du har fået designet og anlagt. Lad os arrangere nogle havemiddage og grillaftener med kølig rosévin og børn der leger og hygger sig i baggrunden på græsset.

Fordele og ulemper ved fliseterrasser

Den nye terrasse kan være overdækket, så du kan sidde ude længere om aftenen, og altid har tørvejr selvom det regner.

 • holdbarheden er længere end ved træ
 • stenterrassen er let at vedligeholde
 • findes i mange flotte udgaver og former
 • skridsikre modsat træ der godt kan blive glat

Sådan vælger du en ny terrasse

 • Store ensartede fliser virker rolige (fx. Schellevis fliserne) og der er også langt mindre ukrudt. Der ser super flot ud, er en unik og minimalistisk haveløsning
 • Små fliser giver bevægelse og intimitet, når de er tæt lagt. Små fliser deler terrassen op i mindre dele modsat de store fliser. Du kan lave små og vilde mønstre i noget af området, hvis du vil det, og på den måde skabe dynamik til området. Regnvand løber nemt væk med små fliser.
 • Du kan binde inde og ude området sammen ved at bruge samme belægning begge steder.
 • Du kan skabe små rum i haven med forskellige belægning.
 • Tænk nøje over designet på din belægning og brug den aktivt, så den passer til huset og omgivelserne.
 • Natursten holder længere end betonfliser. De er til gengæld dyrere end betonfliser, og de er også sværere at rydde sne på
 • Du kan mikse sten på kryds og tværs af materialer, og skabe dit eget personlige udtryk i din have
 • Mørke sten er eksklusive men varme at gå på om sommeren med bare tæer
 • Spørg os om hjælp. Vi er fagmænd på området, og kan rådgive dig, så du træffer det rigtige valg.

Ny terrasse giver glæde til hele familien

En terrasse skal være nem at vedligeholde, brugbar for hele familien, smuk at se på, og kunne nydes året rundt.

Vi vejleder dig i opbygning af ny terrasse:

Hvad koster en ny terrasse?

Det kommer helt an på, hvilken terrasse du går og drømmer om. Det siger sig selv, at en stor terrasse koster mere end den lille hyggelige solkrog i læ over i hjørnet ved hækken, men dit valg af belægning har også en indflydelse på prisen. Dit flisevalg er også afgørende for prisen. Giv os et kald, så beregner vi en pris til dig.

Sparring fra en professionel fagmand

Der er rigtig mange fordele ved at få fagmænd til at anlægge din nye terrasse.

Professionelle anlægsgartnere vejleder dig om, hvilken type terrasse, der passer bedst til dig og dine behov. En erfaren fagmand er din bedste sparringspartner fra projektet starter til det slutter. Det er din sikkerhed for at arbejdet udføres lige efter bogen, så terrassen står snorlige og smuk, når vi er færdige.

Der er stor forskel på, hvordan vi bygger din terrasse afhængig af, om du vil have den skal lægges i sten eller udformes i beton eller fliser. Dit valg har indflydelse på anlægningen – skal du have en høj terrasse eller skal den anlægges fra bunden og lægges nede i højde med jorden eller vil du have den på et allerede eksisterende fundament? Alt dette er afgørende for din terrasse pris.

Vi anlægger mange flotte og eksklusive terrasser i beton og fliser, og vi giver råd og vejledning.
Giv os et kald og lad os give dig et uforpligtende godt tilbud.

Læs mere

Erhverv

Anlæg

Professionelt og flot anlægsarbejde til erhvervskunder Flot og professionelt anlægsarbejde kræver både erfaring og præcision, og det har alle vores dygtige medarbejdere hos K. Nyholm

Læs mere »
K. Nyholm Anlæg af have
Erhverv

Pleje af grønne områder

Pleje af grønne områder, samt vedligeholdelse Professionel vedligeholdelse og pleje af grønne områder for firmaer, grundejerforeninger og offentlige institutioner. Pleje af grønne områder Grønne områder

Læs mere »

Få et uforpligtende tilbud

Vi svarer indenfor 24 timer på hverdage